Quantcast
Channel: Vihreä aarteenetsintä alkaa tänään! Itupiilo 31.3. - 3.4.2016 - ePressi
Viewing all articles
Browse latest Browse all 17652

Kuvitteellinen infosota harjoittaa naisia kohtaamaan informaatiovaikuttamista

$
0
0

 

Tulevan viikonlopun NASTA-valmiusharjoituksessa suursuosion saaneella informaatiovaikuttamisen kurssilla naiset käyvät kuvitteellista infosotaa. Käytännön harjoituksen tarkoitus on avata kurssilaisten silmiä virallisen viestinnän vaikeudesta, kun verkossa pyörii niin huhuja kuin trolleja.

Infosotaharjoituksen tapahtumat käynnistää liikkeelle kuvitteellinen onnettomuus, jota vieras valtio alkaa viestinnällisesti hyödyntää omien tarkoitusperiensä edistämiseksi. Kurssin tavoitteena on lisätä ymmärrystä informaatiovaikuttamisen menetelmistä, antaa valmiuksia tunnistaa vaikuttamispyrkimyksiä ja torjua niitä. Harjoituksessa jokainen pääsee aktiivisesti kokeilemaan erilaisia vaikuttamisen tekniikoita.

- Uskon, että tunteet nousevat pintaan lauantaina käytävässä infosotaharjoituksessa ja aiheesta syntyy erinomaista keskustelua. Informaatiovaikuttaminen on kuuma aihe, joka herättää valtavasti kysymyksiä. Nostimme mukaan hyväksyttyjen määrää, koska kurssi täyttyi jo kahdessa minuutissa, mikä taitaa olla uusi ennätys, kurssinjohtaja Christina Forsgård kertoo.

Alan parhaat asiantuntijat kouluttajina

Informaatiovaikuttamisen kurssin kouluttajat ovat mm. kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll Aalto-yliopistosta, viestintäjohtaja Mika Mäkinen Sisäministeriöstä, ohjelmajohtaja Mika Aaltola Ulkopoliittisesta Instituutista, tutkija, Infosota-kirjan kirjoittanut sotatieteiden tohtori Saara Jantunen Puolustusvoimien tutkimuslaitokselta, toimittaja ja Putinin trolliarmeijasta kirjaa kirjoittava Jessikka Aro Yleisradiosta, valkohattuhakkeri, Disobey-tapahtuman perustaja Benjamin Särkkä sekä voittamisvalmentaja, tietokirjailija, robotisaatiolähettiläs Cristina Andersson.

Informaatiovaikuttamisen kurssi osa suurempaa NASTA-valmiusharjoitusta

Naisille kohdennetussa Leijona 2017 -valmiusharjoituksessa 400 naista harjoittelee arjen turvallisuustaitoja ja poikkeusolojen toimintakykyä. Hattulan Panssariprikaatissa 5.–7. toukokuuta järjestettävä harjoitus koostuu 13 naisten turvallisuus- ja varautumistaitoja vahvistavista kursseista, joiden tarkoituksena on antaa naisille perusvalmiuksia toimia arjen turvallisuustilanteissa.

Leijona 2017 -harjoituksen kurssivalikoimaan kuuluu Informaatiovaikuttamisen kurssin lisäksi Kyberturvallisuus, Koira maamme turvana, Auto & nainen, Jokanaisen selviytymispakki, Selviytyminen maastossa, Makean toiminnan joukot kodissa ja maastossa, Etsintä ja maastoensiapu, Hattulan kunnan arkiturvallisuuskurssi, Vääpelikurssi, Kouluttajakoulutus, Johtajakoulutus sekä harjoituksen organisaatiolle suunnattu kurssi.

Harjoitus on avoin kaikille suomalaisille naisille. Osallistujien ikähaarukka on laaja, 15-vuotiaista yli 80-vuotiaisiin. Se suunnitellaan ja läpiviedään vapaaehtoisten naisten toimesta. Valmiusharjoitus toteutetaan Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kursseina.

Maastopuvut ja yhdessä tekemisen riemu ovat vuodesta 1998 järjestettyjen NASTA-harjoitusten tavaramerkkejä. Maastopukuihin pukeutuminen on monelle naiselle elämän ensimmäinen kerta ja sitä odotetaan innolla. Asu toimii suojavarusteena. Harjoitusten toiminta ei ole sotilaallista. Leijona 2017 on järjestyksessään 39. NASTA-harjoitus.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 17652

Trending Articles