Industrial Hackathonissa kisattiin IT- ja muiden alojen osaajien kesken Mikkelin Betoni Oy:n liiketoiminnan kehittämisestä. Yritys aikoo jalostaa ideat käytäntöön ja tarjoaa kisassa menestyneille mahdollisuuden työharjoitteluun.
24 tuntia kestänyt häkkäystapahtuma oli Mikkelin Betonille positiivinen kokemus.
- Kaikkien palkinnoille päässeiden tiimien kehittämät ohjelmistoideat ovat jatkokehityksen arvoisia ja teemme parhaillaan suunnitelmaa kehityshankkeen toteuttamiseksi ja hackatonissa löytyneiden ratkaisujen jalostamiseksi,toteaa Mikkelin Betoni Oy:n tehtaanjohtaja EeroNiskanen.
Kisan voitti venäläis-bulgarialainen ryhmä, joka demosi uuden teknologian käyttöä betonielementtien laadun varmistamiseksi. Ratkaisu sisälsi idean, metodin ja hieman koodia, joka toimii jatkokehityksen pohjana.
Toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet ratkaisut kohdistuivat logistiikan, suuren pihavaraston ja valmiiden tuotteiden hallintaan. Kilpailun toinen palkinto meni liettualaiselle tiimille ja kolmannelle sijalle ylsi suomalainen yhden opiskelijan kehittämä ratkaisu. Myös nämä ratkaisut koettiin erittäin kehityskelpoisiksi.
Kaikille palkinnoille päässeille tiimeille tarjoutuu mahdollisuus harjoittelupaikkaan Mikkelin Betonilla ja tapahtumaa fasilitoineessa Observis Oy:ssä.
- Näistä tapahtumista on mahdollisuus löytää ratkaisukykyisiä softan kehittäjiä, ja tarjoamme harjoittelu- ja työmahdollisuuksia ainakin niille, jotka pystyvät näyttämään osaamistaan hackathoneissa, kertoo Observis Oy:n liiketoimintajohtaja Heikki Isotalus.
Kisaajat osoittivat kiinnostusta osallistua Mikkelin Kehitysyhtiö Miksei Oy:n ja Mikkelin Ammattikorkeakoulun järjestämiin hackathoneihin myös jatkossa. Mikkelin Betonin ”hacktheconcrete24h” –tapahtumassa kisasi kaikkiaan 27 henkilöä, jotka jakautuivat seitsemään tiimiin. Suurin osa osallistujista opiskelevat Mikkelin Ammattikorkeakoulussa, mutta mukana oli kehittäjiä myös Tampereen Teknillisestä Yliopistosta, Aalto Yliopistosta, Mikkelin Entrepreneurship Societystä sekä paikallisista yrityksistä.
Tapahtuman järjestäjä Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n kehityspäällikkö Kimmo Haapea kertoo kiinnostuksen hack-kehittämistä kohtaan lisääntyvän jatkuvasti. Seuraaviin teollisuushackatoneihin on jo ilmoittautunut halukkaita pk-yrityksiä ja muun muassa Mikkelin Kaupunki ja Mikkelin Ammattikorkeakoulu järjestävät hackatonit palvelu- ja koulutusnäkökulmasta vielä kevään aikana.
Lisätietoja:
Kimmo Haapea, kehityspäällikkö, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, 0440 361 613, kimmo.haapea@mikseimikkeli.fi